Inceputuri.Povestea merge mai departe.

 Simona Găucan-artista care pictează trupuri

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/iasi/iasi-simona-gaucan-artista-picteaza-trupuri-video-1_50abbcd77c42d5a6637f7b4c/index.html

Ieşeanca de 30 de ani a trecut recent de la machiaj la body-painting deoarece crede că orice om poate evolua dacă încearcă zi de zi să-şi depăşească limitele.

Simona Găucan este artistul care foloseşte în loc de vopseluri, sclipici şi fond de ten, iar pânzele le-a înlocuit cu oamenii. Ieşeanca s-a hotărât în urmă cu patru ani să-şi câştige existenţa din pasiunea sa pentru frumos. Primul contact cu lumea sclipitoare a make-up-ului l-a avut în Bucureşti, unde a lucrat cot la cot cu o prietenă la prezentările de modă ale lui Cătălin Botezatu.

Body painting a început să facă încetul cu încetul: întâi câteva linii pe obraji, apoi a pictat decolteurile doamnelor care mergeau la petreceri elegante, iar acum „creează“ ţinute din vopsea pentru manechinele care merg la şedinţe foto. Ieşeanca are „microbul“ machiajului în sânge de când se ştie, dar nu a avut curajul de a profesa decât după ce a tatonat domenii mai „serioase“, la insistenţele părinţilor săi.

„Sunt absolventă de Politehnică. Eu teoretic sunt inginer, însă n-aş putea să lucrez într-un domeniu în care nu-mi pot exprima creativitatea“, adaugă make-up artistul.

Prima confirmare a talentului său a venit în luna aprilie a acestui an, când ieşeanca a câştigat locul întâi la Congresul Internaţional de Estetică Aplicată „Nouvelle Estetiques“.
„Tema concursului a fost «Matrioska». ,,Trebuia să facem machiaje care să redea cât mai bine celebrele păpuşi din lemn. Am avut noroc că am avut prieteni care m-au ajutat: ţinuta manechinului a aparţinut creatorului Cătălin Botezatu, iar coafura a fost realizată de Laurent Tourette, unul dintre cei mai cunoscuţi stilişti“, îşi aminteşte Simona Găucan.

Profil
Născută: 11 iunie 1979, Huşi
Educaţie: Facultatea de Energetică Iaşi, studii de kinetoterapie
Experienţă: lucrează în domeniul cosmeticii de patru ani

 Întrebări şi răspunsuri
Care este cel mai important lucru în îngrijirea tenului? 
S. G.: Cred că primul pas constă în cunoaşterea tipului de ten. Multe femei nu-şi cunosc tenul şi aplică greşit tratamentele şi cremele de îngrijire. Pentru a arăta bine nu ai nevoie decât de un demachiant, de o loţiune tonică şi de o cremă hidratantă.

 Ce fel de machiaj se poartă anul acesta?
S. G.: Machiajul simplu, care să scoată în evidenţă trăsăturile naturale este acum la modă. Se mai poartă tuşul, de toate culorile, precum şi rujul roşu aprins.

Ce-i place Simonei ?îi place să citească şi are o fascinaţie deosebită pentru istorie. Când are timp coase goblenuri, ocupaţie care i se pare foarte relaxantă. Ieşencei îi place să înveţe mereu ceva nou de la documentarele la care se uită sau de la oamenii de care se înconjoară.

„Îmi mai place să-mi scriu pe blog gândurile“, adaugă artista.

Ce nu-i place? Nu-i plac oamenii aroganţi, autosuficienţi şi nici programul la „normă“. „Mi s-a părut un chin timpul cât am lucrat la patron, mai ales în perioadele mai libere când trebuia să faci ceva de ochii patronului: să ştergi praful sau să strângi tot felul de nimicuri“, mai spune Simona Găucan.

A câştigat pariind pe „Matrioska“

Mai întâi a realizat tratamente cosmetice şi machiaj la câteva saloane din Iaşi, dar pentru că nu i-a plăcut programul fix s-a hotărât să urmeze o carieră pe cont propriu.

 „M-am lovit de neglijenţa femeilor, care spun mereu că nu au timp pentru a se îngriji. Oricât de încărcat ar avea programul, fiecare trebuie să aloce câteva minute pentru propria înfăţişare“, este de părere Simona Găucan.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/iasi/iasi-simona-gaucan-artista-picteaza-trupuri-video-1_50abbcd77c42d5a6637f7b4c/index.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s