Numarul mistic Phi dezvaluit

Se spune că frumusețea e în ochii celui care privește, dar, întocmai ca în natură, unde nimic nu e la întâmplare, armonia chipului stă sub anumite formule matematice.

Natura nu creste armonioasa conjunctural, ci în funcție de legi matematice precise. Vechi grecii sunt cei care au descoperit că există un „tipar“ de frumusețe bazat pe un raport geometric. Abia în Renaștere un italian a făcut calculele. Leonardo Fibonacci, considerat primul matematician important, a descoperit că insasi cheia frumuseții e dată de raportul 1:1,618, cunoscut sub denumirea celebra de numar Phi sau numarul de aur.

Numărul de aur  se găsește în toate lucrurile. Este o veritabilă cheie ascunsă a universului. Proporția corpului uman, a plantelor, a animalelor, respectă numărul de aur. 

Leonardo da Vinci a fost primul care a sesizat că părțile care compun corpul uman respectă regula de aur. O serie de mari picturi, printre care și Gioconda, respectă aceasta regula.

 

 

Fetele umane, si nu numai, abunda de exemple ale Proportiei de Aur. Gura si nasul sunt fiecare pozitionate la sectiuni de aur ale distantei dintre ochi si capatul de jos al barbiei. Proportii similare pot fi vazute din lateral, si chiar insasi in ceea ce priveste ochiul si urechea .

S-a mai spus si ca, cu cat mai strans adera proportiile noastre la „phi”, cu atat mai „atractive” sunt percepute acele tasaturi.

Ca un exemplu, cele mai „frumoase” zambete sunt cele care respecta proportiile Phi si ca cel mai mult chipul se apropie de proporțiile Phi când zâmbim. Așadar, zâmbetul ne apropie de perfecțiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s