Zi de zi se strang multe intrebari cu privire la cum decurge o sedinta de microblading, cum alegem forma si culoarea, care sunt pasii care duc la un rezultat desavarsit.
Asa ca am decis sa fac un studiu de caz impreuna cu voi, cu acordul clientei- desigur.
Dupa ce ne-am cunoscut si mi-a povestit ce asteptari are am pornit la treaba :).
Sprancenele demachiate si dezinfectate se masoara pe o fotografie intr-un program special pentru a observa eventualele asimetrii.
In cazul de mai jos, spranceana stanga este cu aproximativ 3 mm mai sus in a doua jumatate, comparativ cu cea dreapta.
Redesenez arcuirea sprancenelor astfel incat sa obtin o simetrie perfecta intre ele.
Aceasta arcuire se deseneaza in functie de osatura ta, draga mea clienta. Stiu ca uneori iti doresti o forma ca in revista, insa trebuie sa privim lucrurile realist si sa alegem forma care tie ti se potriveste.
Distanta dintre sprancene se determina cu un compas special care ofera distanta recomandata in functie de distanta dintre ochi.
In functie de zona de reconstruit (in cazul de fata, zona mare de lucrat este in spranceana dreapta), de tipul de ten (in cazul de fata- un ten gras sensibil) dar si de rezultatul dorit de clienta stabilesc tehnica cu care voi lucra.
In situatia de fata am optat pentru o sedinta de micropigmentare prin tehnici manuale.
Microbladingul, tehnica manuala de reconstructie, va oferi o imitatie a firelor naturale atat prin culoare, claritate cat si grosime (desigur, daca tehnica este efectuata corect).
Printre firele desenate cu pen-ul manual efectuez si un efect de pudra, cu o alta nuanta decat cea folosita initial, pentru un efect 3D.
Am optat pentru o pudrare executata in mod natural, deoarece clienta isi dorea un efect cat mai natural, dar si pt ca pielea este sensibila.
La sfarsitul sedintei vom obtine o simetrie perfecta intre sprancene si un efect natural prin micropigmentare.