Informaţii importante despre întâlnirea cu un dermopigmentist

simona

Despre sprâncene se ştie că ne ajută să arătăm bine mereu, ne apără ochii şi ne ajută să interpretăm expresiile celor din jur.

Cea mai frumoasă formă a sprâncenei este cea naturală, cu care ne naştem. Uneori se întâmplă să avem probleme fie din cauze medicale, fie pentru că nu am ştiut să îngrijim arcadele şi atunci putem primi ajutor de la un specialist în dermopigmentare. Este o procedură de redare a frumuseţii care a devenit foarte căutată, realizată prin metoda tatuajului cosmetic.

Înainte de a ne adresa unui specialist în dermopigmentare este foarte important de ştiut că avem nevoie de o anumită pregătire. Cu alte cuvinte, nu ne ducem oricum la un salon specializat.

În primul rând, este bine să ştim că atunci când realizăm o dermopigmentare sprânceana nu trebuie să fie vopsită. Trebuie să treacă măcar o lună şi jumătate de la aplicarea ultimei vopsele. Pielea trebuie să aibă o calitate bună, adică să nu existe dermatite pe sprânceană, care trebuie să fie foarte bine curăţată. Eu recomand o exfoliere înainte, care poate fi făcută cu ce avem prin casă – zaţ de cafea sau bicarbonat de sodiu, nu este nevoie de produse speciale.

Este de preferat ca sprânceana să fie nepensată pentru că noi îi dăm o formă şi ne ajutăm de toate firele pe care le are. Pensăm după ce îi dăm forma. Nu trebuie să uităm de hidratare, pentru care putem folosi o cremă.

În plus, dermopigmentistul trebuie să ştie cât mai multe detalii despre persoana cu care va lucra, cum ar fi un istoric al bolilor cronice şi tratamentele pe care le-a urmat. Pregătirea este foarte importantă şi eu le recomand tuturor să se informeze, să analizeze portofoliul tehnicianului la care vor apela, să vadă genul de lucrări pe care le-a executat.

O lucrare presupune două etape, iar după executarea primului retuş timp de două săptămâni nu avem voie să facem tratamente faciale. A doua intervenţie se face la cel puţin două săptămâni distanţă, o lună sau o lună şi jumătate. Se folosesc pigmenţi sintetici, bine controlaţi şi verificaţi, iar procedura se execută sub anestezie. Până în urmă cu ceva timp se utilizau şi pigmenţi vegetali, dar la care s-a renunţat pentru că dau alergii. Evident, întreaga procedură se realizează în urma unui dialog susţinut între persoana care solicită retuşul şi tehnician, care îi poate face o serie de recomandări astfel încât rezultatul să fie unul perfect.

Şi cum ar putea fi altfel când cu toţii ne dorim să avem un chip frumos, îngrijit, al cărui farmec este potenţat mereu de sprâncene frumos arcuite?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s