Reconstrucţie gratuită de sprâncene pentru bolnavii de cancer

1simona gaucan

Persoanele diagnosticate cu afecţiuni oncologice se confruntă cu multe probleme, multe fiind şi de estetică. Se ştie că în timpul chimioterapiei în organismul uman se petrec foarte multe modificări, cele mai vizibile fiind căderea părului, a genelor şi a sprâncenelor, ceea ce afectează şi mai mult pacienţii. „Eu sunt convinsă că un chip frumos, îngrijit, o imagine frumoasă reflectată de oglindă ne aduc un tonus mai bun, o stimă de sine sporită, ne oferă mai multă încredere în noi şi astfel se poate trece mai uşor peste momentele mai puţin plăcute ale vieţii. De aceea am decis să vin în sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer”.

În cei trei ani de când ofer şi astfel de servicii, prin cabinet au trecut zeci de femei care au dorit să înlăture efectele chimioterapiei, rezultatele fiind foarte bune.

Procedura urmează paşii clasici ai oricărei tehnici de estetică medicală – sprânceana este redesenată, apoi redefinită printr-un tatuaj cosmetic. Ideea este aplicată în multe cabinete din România, şi pe scară largă în străinătate. „Eu recomand ca procedura să se facă după finalizarea şedinţelor de chimioterapie, dar sunt persoane care solicită acest lucru şi în timpul terapiei, situaţie în care este necesară o discuţie cu medicul curant. Cât despre riscuri, ştiut fiind faptul că pielea este afectată, nefiind la fel ca la o persoană fără probleme medicale, nu există dacă locul tatuat este îngrijit corespunzător. Rezultatul nu va fi sută la sută identic celui obţinut în cazul unei persoane sănătoase, dar este unul foarte bun şi aduce beneficii mari pacienţilor care nu mai sunt nevoiţi să recurgă la alte mijloace pentru a acoperi zonele lipsite de păr”. După ce procedurile de chimioterapie s-au încheiat, firele de păr din sprânceană se refac şi vor acoperi tatuajul.

Cele mai multe cereri vin din partea femeilor, dar procedura este identică şi pentru bărbaţi. În România există specialişti care fac şi micropigmentări de areolă mamară (zona pigmentată de la nivelul sânului, de culoare roz-maronie, care conţine şi mamelonul), în cazul femeilor diagnosticate cu cancer la sân.

1spranceana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s